18 juli 2021

SLANK & FIT MET ASTRID

“Wat kan ik voor jou betekenen ?”

In januari 2021 meld Diana bij mij aan voor een 5 weekse Mindful Walk cursus. We leven dan in een corona tijd perk. Dus een afspraak 1 op 1 is op dat moment wenselijk. Elke week spreken we af om elkaar te ontmoeten in het mooie Slangenbrug vlakbij Doetinchem. Al snel blijkt dat Diana het belangrijk vind om goed voor zichzelf te zorgen. Ze is 44 jaar en is getrouwd en woont met haar man en 2 kinderen in Doetinchem. Haar kinderen vragen veel zorg en begeleiding door de beperkingen die zij hebben. Diana is op dat moment werkzaam buitenshuis en is ook heel trots op haar baan. De liefde voor dieren en het helpen van mensen maakt haar blij.

In onze eerste telefonisch afspraak verteld ze mij dat zij net herstellende is van Corona (November 2020). Ze heeft depressieve gedachtens en haar gezondheid is niet zoals ze het haarzelf zou wensen. Ze geeft zelf aan vors overgewicht te hebben en dat ze een hoge pijngrens heeft. Ze draagt steunkousen en is angstig om te vallen. Wat ze graag wil is beter leren omgaan met de situatie, de zorgen om en voor haar kinderen. Haar karakter noemt ze eigenwijs en heeft moeite met het accepteren van hulp. Verder verteld ze mij dat ze verslaafd is aan suiker en erg moe is.

Haar doel is om ooit een Kwart Marathon (10,5 km) van Egmond aan Zee te kunnen lopen.

Helaas is er na 3 lessen geen vervolg meer, enkel nog wat contact via de WhatsApp…..Het gaat goed met haar, zo laat ze mij weten.

Op 15 juli 2021 zoekt ze opnieuw contact met mij omdat ze geïnteresseerd is in Hypnose. We besluiten een afspraak te maken en gaan een mooie wandeling maken in het o zo mooie prachtige Slangenburg.

Ze verteld mij dat het niet zo goed gaat met haar. Ze heeft hoge bloeddruk, haar cholesterol is te hoog, haar bloedsuikerspiegel te hoog en door stress wat ze nu ervaart op haar werk zit ze ziek in huis.

Graag wil ze de cursus Mindful Walk opnieuw volgen en het mooie is dat er een 5 – weekse vervolg cursus is. Ze is heel erg ge├»nteresseerd en wil deze graag bij en met mij 1 op 1 volgen. “Het wordt nu echt tijd dat ik goed voor mijzelf ga zorgen. Mijn lichaam maakt het mij duidelijk en nu moet ik ernaar luisteren” aldus Diana zelf.

Na een prachtige wandeling waarin ik haar een heel mooi “Anker” heb mee gegeven……verteld ze mij dat gedurende onze hele wandeling een prachtige mooie witte vlinder met ons mee fladdert……Vlinders staan voor transformatie laat ik haar weten.

Opnieuw komt haar doel weer te sprake…… Kwart Marathon Egmond aan Zee. Als we samen zo praten over het moment dat we samen over de finish komen krijgen we allebei kippenvel….. Mijn Idee om “Slank & Fit met Astrid” alsnog op te starten voelt zo goed van beide kanten dat we besluiten om hier echt wat mee te doen.

Haar woorden : “Ik wil dat jij mij begeleid !” raken mij diep en voel me heel gelukkig en dankbaar dit te mogen gaan doen….

Het plan is om nu te starten met de 10 weekse Mindful Walk cursus. Diana start met 1 x per week een Power Walk les bij mij. Intussen ga ik mij focussen op een traject richting haar doel.

KOM IN BEWEGING & STA STIL BIJ JEZELF

GO WITH YOUR BODY

Blijf jij ons volgen ?

Samen gaan we deze uitdaging aan. Samen maken we “Slank & Fit met Astrid” op weg naar de finish…….Het prachtige strand van Egmond aan Zee.