Focus

Een mooie Wandel sessie gistermiddag met een deelneemster die bij mij de 5 weekse Mindful Walk cursus volgt. Nu 1 op 1 en dat geeft haar heel veel ruimte om met mij vrij uit en open te praten.

“Ik voel mij door jou gesteund. Dat zijn zeer mooie waardevolle woorden waar ik heel blij van word. Wat dat is wat ik wil. Jou een goed gevoel mee geven. Gewoon omdat jij het verdient.

Ik voel me door jou gesteund

Dag 3 van deze cursus staat in het teken van Focus en Concentratie……….Aandacht voor het HIER EN NU. Want dat is foucs. Je aandacht ergens op richten.

Wat betekent focus ? Volgens de Dikke van Dale : 1 brandpunt

2 het zich concentreren op één bepaald punt: de focus leggen op …………..zich geheel richten op …

Aantrekkelijke vrouwelijke holdingsvingers op tempels Gratis Foto

Focus is ALLES waar jij je opricht……..waar jou aandacht naar uit gaat.

Goed om je af te vragen waar jij de focus op legt ?

Door in mijn Mindful Walk of Run cursus de oefeningen te doen om te focussen op wat je onderweg ziet en hoort of misschien wel ruikt wordt je bewust van dat je dingen ziet of hoort die de ander niet ziet en andersom. Dat is grappig te beseffen en ervaren. Heb jij je wel eens gefocust op je ademhaling, je hartslag en je loophouding. Wat zie jij onderweg ? Wat hoor jij onderweg ? Of ben je alleen maar gefocust op je eigen gedachten en kijk je niet om je heen ?……..En hoe pas je deze focus toe in je dagelijks leven. Waar ligt dan jou focus ?

  • Richt jij je aandacht op jou toekomst of leef je in het verleden ?
  • Kijk jij naar wat er goed gaat of wat er fout gaat in je leven ?
  • Zijn jou gedachten positief of negatief ?
  • Met welk doel stap jij ’s morgens je bed uit ?

Bijzonder mooi ook om te ervaren dat iedereen een andere focus heeft. Zo zal de een meer gericht zijn op zijn interesses en zijn dagelijkse bezigheid dan de ander. Terwijl je soms in dezelfde situatie verkeerd dan nog is de focus heel verschillend. de een kijkt vooruit, de ander kijkt naar beneden en is steeds op zijn hoede……Terwijl je samen dezelfde wandeling maakt is elke deelnemer op verschillende dingen gefocust. Grappig om te zien dat gisteren mijn deelneemster een appelschil in het bos zag liggen, terwijl mij deze niet was opgevallen.

KOM IN BEWEGING & STA STIL BIJ JEZELF

GO WITH YOUR BODY

Focus geeft je ook een richting. Daar waar jij jou aandacht op richt dat gaat ook voor jou de richting bepalen. Net als een TomTom……. Zonder richting geen bestemming………Ben jij gefocust op je werk of op je gezin. Ben jij bezig met alles wat het nieuwsbericht je verteld of kijk je meer naar de vrolijke programma’s. Is jou aandacht bij jezelf of bij de ander. Ben jij meer gericht op je doel of loop je maar wat rond zonder eindbestemming………….En krijg jij ook nieuwe energie van datgene waar jij je op focust ?

Jaren lang lag mijn focus op negatieve gedachten en een depressie houding. Ik was dik, lelijk en was alleen bezig met voeding. Ik vond mijzelf niet veel waard en dacht dat ik niet beter verdiende dan het leven wat ik toen leefde. Ik was dom, en had een zeer laag zelfbeeld. Totaal geen energie. En de focus lag alleen maar op: “Hoe wordt ik slank, want dan ben ik gelukkig” Dus mijn focus ging daar naar uit. En de rest zag ik niet……..

Nu is mijn focus totaal anders. MINDSET ! Daar is het mee begonnen. Mijn focus nu is op alles waar ik blij van word, waar ik energie van krijg en waar ik van leer. Mijn focus is nu gericht op de positieve effecten, positieve gedachten en meer bewegen in de natuur. Focus is ook even je kritische brein op de achtergrond zetten en jezelf opstellen voor alles wat in jou creatieve onderbewust aan waarde licht opgeslagen. Focus is je aandacht verleggen en voelen waar jij naar toe wilt in jou leven. Net als die TomTom. Met focus kom je ergens aan, en van daaruit ga je weer richten op je volgende bestemming. Soms kom je er met een omweg, soms moet je even terug. En soms denk je dat het niet de juiste bestemming was…….Maar omdat je een richting hebt kom je ergens en kun je leren van alles wat je onderweg tegenkomt.

Wat kan en wil ik alleemaal ? En wat ga ik ermee doen ? Wat ga ik van elke bestemming leren ? En geniet ik van de reis onderweg ?

Waar ik vroeger, ( nu ruim 6 jaar gelden) nog niet wist hoe ik de dag door moest komen en mijzelf volledig focuste op alles wat ik maar niet goed deed en wat er allemaal mis was gegaan in mijn leven…….

KOM IN BEWEGING & STA STIL BIJ JEZELF

GO WITH YOUR BODY

Nu kom ik soms tijd te kort.

Want mijn focus is totaal anders geworden. Ik ben nu vol met energie. Vol passie voor mindset en bewegen.

NU wil ik het jou graag ook laten ervaren wat het jou kan opleveren…..Ik wil het met jou delen. En daar ligt nu mijn focus.

Fit met Astird, MIndful RUN en Mindful WALK en daar komt nu ook Hypno Astrid bij.

GO with your body and mind

Dat is mijn focus. Wat kan ik jou leren van mijn levenservaringen ?

En dat deel ik met jou in mijn programma’s !!!

Liefs Astrid