Stil staan is achteruitgang

Dat was een overtuiging van mij. Ja, WAS ! Het werd mij altijd zo verteld. En misschien herken jij dat ook. Als je stilstaat ga je achteruit.

De hele week ben ik aan het balen, huilen en mijzelf af vragen wat de reden is dat dingen niet gaan zoals ik het zou willen. Ik heb het gevoel dat ik stil sta, schreef ik vanochtend in een Whats app aan iemand……Natuurlijk weet ik heel goed (mijn onderbewuste) dat het niet zo is. Maar het is een gevoel. Zondag heb ik examen gedaan voor Power van Clubjoy en ik was zo overtuigd dat ik het zou halen. Ik had namelijk heel veel geoefend, mijzelf geprimed dat ik het allemaal weet en dat ik het kan. Wat overigens ook zo is, maar ik kan het nog niet goed genoeg voor de examen en de eisen die eraan zitten, simpelweg omdat ervaring en het geven van de lessen aan klanten onvoldoende is hierin, domweg door te weinig tijd en de lock down.

Het lukte dus niet. Ik heb het examen niet gehaald. Ik kan ook zeggen dat ik ben gezakt. Maar deze woorden klinken meteen heel zwaar. Dus spreek ik mijzelf toe dat ik het nu nog niet gered heb……

Maar terug naar de titel van deze blog. Ik vond dat ik stil stond………dat was een gevoel. Tot vandaag. Want de reactie op de Whats app was nl; “Astrid, soms moet je even stil staan om achter om te kijken wat je allemaal gedaan hebt en geleerd hebt voordat je weer verder kunt. Geniet van het groei proces en stop onderweg even om terug te kijken over je schouder voor je weer verder gaat”.

BAM !

Deze kwam binnen. En later vandaag had ik een insprirened geprek met een collega MFWalk en zei liet mij weten dat ik te veel en te snel wil gaan.

Nog een BAM !

Forward, backward - signpost, white background

En nu ? Een afspraak gemaakt voor een hypnose sessie……. Want ja, balen mag, teleurstelling is er geweest, heb ik toegelaten en ik heb mijzelf liefde gegeven.

De vraag blijft ? Wat gebeurde er waardoor ik niet voldoende kon vertrouwen op mijn gevoel en mijn creatieve onderbewuste waardoor ik de muziek niet meer leek te horen en bovenal het gevoel er niet meer was….

Een soort van black out !

Dus een sessie gaat mij hier een antwoord op geven. Afspraak gemaakt met een medecursist.

In april ga ik voor de herkansing voor de Clubjoy Power en dan ga ik wel het certificaat halen.

Nog 3 maanden extra om te oefenen. Nog wat vaker met collega’s samen de les uitvoeren. Nog vaker van de muziek genieten. Nog een keer laten zien wat ik heb geleerd. En hopen dat de lock down versoepeld en ik de les voor klanten mag geven. De tijd zal het leren.

Want JA !!! Ik kwam van 0. Geen ervaring in het geven van deze les. Alles gedaan op inzet, doorzettingsvermogen en heel veel discipline …..voor nu nog niet voldoende. Maar straks wel ! Dan ga ik knallen !

KOM IN BEWEGING & STA STIL BIJ JEZELF

GO WITH YOUR BODY

Sta jij ook wel eens stil bij jezelf ?

Kijk jij ook wel eens achterom naar je eigen groei proces ?

En wat leer jij hiervan ?

Liefs Astrid