Maak van willen een moeten

Maak van willen een moeten en maak van moeten een willen !

Wat is nu de beste gedachten ?

Soms moet je dingen doen. Kom je er niet altijd onderuit en dan is moeten ook een moeten. Maar je kan van moeten een willen maken. Want als ik met mijn huishouding bezig ben is het niet altijd willen. Dan is het meer een moeten. Als ik er nu een willen van maak, dan lijkt de klus minder groot. Ik kan het leuker maken door er een muziekje bij aan te zetten.

Maar wat nu als je iets erg graag wilt en daar een moeten van maakt maar voor jou hier een blokkade of angst bij zit. Bv als je graag van baan wilt veranderen en je niet zeker bent of dit de juiste keuze is. Dan kun je van willen wel een moeten maken maar dat kan ook heel veel spanning en onzekerheid met zich mee brengen ? En dan blijft het bij een willen en veranderd er niets.

Het is dus net hoe je dit bekijkt en in welke situatie je dit bekijkt.

Maar wat nou als je die angst opzij zet. En je echt van het willen een moeten maakt. Wat zal er dan gebeuren ? Wat als het wel mogelijk is om van willen een willen te maken. Gewoon omdat jij dat wilt. Dan is moeten veel leuker !

MAAK VAN WILLEN EEN MOETEN

maak van moeten een willen

Ik wilde 4 jaar geleden al de Power opleiding van Clubjoy gaan volgen. Maar er waren vele blokkades voor mij………Ik wilde wel maar er zat angst, en ik had de verkeerde overtuigingen. Ik was bang niet goed genoeg te zijn. Andere instructeurs zijn vast beter dan ik. Wie zit er nu op mij te wachten. Ik was bang dat ik het niet kon leren. Ik was bang dat ik niet ritmisch genoeg zou zijn. Ik was bang voor de gedachten wat anderen er wel niet van zouden vinden. Ik was bang dat ik …………..en zo ging dit in mijn hoofd.

Ik wilde wel maar deed er niets mee. Het werd voor mij geen moeten. En dus bleef het een droom. Ik wil het wel, maar………

Eigenlijk zat ik zelf vast in een hypnose. Mijn hypnose. En die was : Ik ben niet ritmisch genoeg om Power les te leren. Ik geloofde wat anderen zeiden en ook geloofde ik mijn eigen gedachten.

Opmerkingen als: ritmegevoel heb je of heb je niet. Je kunt dit niet leren. Ik kan dit niet leren. Het weerhield mij ook om de stap te zetten. Ik heb geen ritmegevoel. Dus kan ik het niet. En dan is de deur al snel dicht en ga je dus ook niet de volgende stap zetten. De gedachten dat ik het wel wilde maar niet kon leren, zoals men zei bleef daarom als een overtuiging in mijn hoofd. Het was mijn hypnose.

Nu na vier dagen Clubjoy Power opleiding vertelde de docent dat ik het kan leren. Ik heb het in mij. Ik kan deze les geven. Wel zal ik er veel voor moeten (of willen !) doen. Ik heb tijd en geduld nodig. Nu vraag ik aan anderen om mij te helpen, om mij te beoordelen en vraag ik om feedback. En de uitspraak van de docent verbrak mijn eigen overtuiging. Dus zeg ik nu : Ik kan het WEL leren ! En dat is nu mijn overtuiging, mijn hypnose.

Ik wil nog steeds de Power les leren en nu ben ik het ook echt aan het doen. Ik heb van het willen een moeten gemaakt. Want nu moet ik leren en nu moet ik oefenen………..en hoe leuk is het dat ik progressie zie, langzaam aan stap voor stap kom ik richting het examen. En weet je, het moeten is ineens een willen. Juist omdat ik het zo leuk vind.

Spannend ? JA !!! Zeker weten. Op het examen wordt ik streng beoordeeld. Heel streng. Er zit voor mij een hele grote uitdaging. Want ja, mijn ritmegevoel ik nog niet altijd goed. De timing en que – ing daar zit voor mij nog de grote leerprocessen. Maar nu maak ik van willen echt een MOETEN. Want anders ga ik het niet halen.

Vanmorgen heb ik een hele les voor het eerst uit mijn hoofd gegeven, voor 4 klanten bij Laco. Ik heb mijzelf een moeten opgelegd om dit NU te doen. Zo kan ik leren van de feedback van klanten. Ik heb gemerkt hoeveel ik van de choreografie uit mijn hoofd al weet. En ik heb mijzelf de uitdaging gegeven, ga het nu doen. Stel niet uit.

Het was een feestje voor mijzelf. Ik heb deze stap gezet en gedaan.

Ik maakte van willen (zelf mijn eigen power les) een moeten (ik wil graag dit elke week vast op het rooster hebben staan). En dat is zo leuk. Leuk en spannend en super leerzaam.

Een kaartje die ik deze week ook trok terwijl mijn intentie uitging naar het leren van de Power les was het volgende :

Pas als je een stap gezet hebt, wordt de volgende stap zichtbaar

Het heeft geen zin vijf stappen vooruit te willen kijken

En zo maak ik van willen een moeten en van moeten een willen, stapje voor stapje. Leren is dan leuk en uitdagend. Hoe mooi is het dan om jezelf te zien groeien en dat je dus echt gaat doen wat jij wilt. En dan wordt ook dit moeten vanzelf weer een willen. En dus ga ik door. Zo leuk !

Ik wil een eigen Power Les op het rooster !

Dus moet ik nu elke dag een uurtje leren, oefenen en muziek luisteren. (Heerlijk tijdens het huishouden !) En dan krijg ik ook wat ik wil.

KOM IN BEWEGING & STA STIL BIJ JEZELF

GO WITH YOUR BODY
ClubJoy Power | ClubJoy

SHARE THE POWER, SHARE THE FUN !

Examen is 17 januari 2021 ONLINE

En ik ga het halen !! 🏋️‍♂️