Herinneringen

Mijn nieuwe dag begint altijd om 7.00 uur in de ochtend. Zo ook vanmorgen. Ik maakte mijn zoontje wakker. Gisteravond mocht hij zijn schoen zetten. ( 9 jaar en gewoon nog willen geloven dat Sinterklaas wel bestaat๐Ÿคฃ ). “Ik moet even wat doen” zei hij en ging snel naar beneden. Toen ik later ook beneden kwam zag ik dat hij een cadeautje had voor mij. Ik maakte het open. Het foto boek van de Efteling van december 2017. (die ik zelf gemaakt heb) Wauw !!! ๐Ÿ˜ Wat leuk en wat lief. ! Het is vandaag 3 jaar geleden dat we daar waren. In de winter naar de Efteling. Zo ontzettend indrukwekkend ! Want ja, wij hadden er ook echt sneeuw bij toen. Het was alleen daarom al extra mooi ! ๐ŸŒจ๐ŸŒจ๐ŸŒจ

Herinneringen voor later

maak je nu

Terwijl ik samen met mijn zoontje dit boekje bekeek kwamen de herinneringen naar boven. Wat was het toch een leuke week toen ! Zoveel gezien en gedaan. Alles kwam weer even helemaal terug. We lachten weer om de leuke momenten van toen. ๐Ÿฅฐ

En ik besefte dat ik kort na deze vakantie was begonnen aan mijn reis, mijn persoonlijke reis……………..De reis van zelfontwikkeling . Het is nu 3jaar later. Wat is er in die 3 jaar met mij veel gebeurt …….Wat heb ik allemaal gedaan in de afgelopen 3 jaar ?

Mijn reis begon met het boek “Prima is Perfect” van Astrid Davidzon. In haar boek leerde ik mijn perfectionisme ontdekken. Ik leerde hoe ik hiermee om kon gaan. Ik leerde hoe ik dit kon loslaten. Dit was het begin. De bewustwording. Oef, niet leuk om daar achter te komen……..dat deed erg veel pijn. ๐Ÿ˜’ Toch ben ik nu blij dat ik daar doorheen ben gegaan. Want zonder dat boek zat ik nu niet deze blog te schrijven en had ik nooit gedaan wat ik nu doe.

Het zijn bijzondere en mooie herinneringen, maar zeker ook pijnlijke herinneringen……..Het was het begin voor mij dat ik leerde wat NLP en hypnose betekend en dat je daarmee je eigen gedachten kunt veranderen. Ik ben toen verder gegaan in deze zeflontwikkleing……..

We herinneren ons vaak heel veel. En vaak ook veel negatieve herinneringen.

KOM IN BEWEGING & STA STIL BIJ JEZELF

GO WITH YOUR BODY

Dat komt omdat ons brein een oer brein is. Ook wel reptielenbrein genoemd. Hij staat altijd in een soort van overleving stands. Vechten, vluchten en bevriezen. Dat is wat het doet. Dit om jezelf te beschermen tegen de “vijand”. Tenminste dat was heel handig in de oertijd. Nu in de huidige tijd is dat niet meer nodig. En toch staan we nog vaak in deze overleving stand. Het is jammer dat meestal alleen maar de negatieve herinneringen het eerste naar boven komen. Want van de positieve herinnering worden we veel vrolijker en dat geeft ons energie. Hoe mooi is het om daar eens bij stil te staan. ๐Ÿ˜€

Vanmorgen werd ik door het mooie fotoboek weer herinnerd aan de afgelopen 3 jaar. Wat een reis zoals ik al zei. Heel veel boeken, waaronder “Breek je vrij” van Edwin Selij, een hypnose opleiding, een fitness A opleiding en verschillende mindset cursussen later ben ik nu op weg naar jou. Mijn kennis en ervaringen wil ik met jou delen. Zodat ook jij mooie herinneringen gaat maken. Voor jezelf en voor de mensen om je heen. En dat is een reis van waarde. Heel veel waard !

Makkelijk is het zeker niet altijd, maar wel heel leerzaam. โ˜บโ˜บ

Ik heb mijzelf vele malen in de spiegel moeten aankijken om patronen te doorbreken. Om mijn eigen gedrag onder ogen te zien. Maar het is mij meer dan waard. En dat is wat ik jou ook gun !!

Welke herinnering maak jij vandaag ?

Liefs Astrid