Vervelen moet

Vanmorgen stond ik vol energie op……Yes. Een nieuwe dag. Ik mag werken en heb ook nog een uurtje Clubjoy Power les te geven !! (nu nog free-style want ik ben in opleiding)

Vanmiddag had ik vrije tijd en wilde ik de tijd besteden om aan mijn plannen te werken. Mijn website verder uitwerken. Mijn programma “Slank en Fit met Astrid” uit schrijven ……….. Nog een afspraak maken met mijn ICT-er. Nog wat voorbereiden voor de lesdag van morgen. De was draaien stofzuigen……. Zo had ik genoeg plannen en idee├źn. Van alles wat ik moet doen, wat ik wil doen en wat ik mag doen.

En toch kwam het er niet van…….

Ik zat achter mijn laptop, op mij kamertje wat ik mijn Creatieve werkplek noem……..Maar niets van mijn plannen kwam uit mijn handen, dus ging ik opzoek naar de energie en inspiratie. Een filmpje kijken op YouTube. Wat mediatie muziek aan, scrollen op Facebook en de Whats app-jes lezen. Ik rommelde wat aan en werd er niet energieker van ……….Pfffff, Wat is er toch ? Waarom lukt het me niet ? Waar is de energie van vanmorgen gebleven? Zie je nu wel. Ik kan het niet. Ik ben er niet geschikt voor……….en zo ging het in mijn hoofd. Onrust en een gevoel van verveling……….En ik moet nog zoveel (vooral van mijzelf)……

Dan maar even naar buiten. Met frisse tegenzin deze keer, maar ik weet dat het me goed gaat doen. Het is kouder buiten, en terwijl ik mijn handen liever in mijn broekzak stop ga ik toch even het nummer aantikken van mijn vriendin Karin.

Een kort gesprekje was voldoende.

Astrid, zei ze. Wat heb je nodig ? Wat is er mis met verveling ? Wat wil dit gevoel jou zeggen ? Kijk eens even over je schouder achterom. Wat heb je allemaal gedaan de laatste tijd ? Wat maakt dat jij van jezelf nu weer vanalles moet…..

JA !!! Hij kwam binnen. Wat maakt idd dat ik van mijzelf alles moet !? Ik verveel me. Nou en ? Zelfs op zaterdag middag mag ik mij vervelen……Ik liep nog even alleen verder door het bos en weer terug naar huis. En wat denk je ? Ik voel me weer fit, happy en blij met de inspiratie die ik nodig heb.

Nu dus deze blog.

Vervelen mag. Sterker nog ! Vervelen MOET !

Het gaf mij een ongemakkelijk gevoel. En dus nam ik even tijd om er bij stil te staan. En juist wanneer ik in staat ben om dit ongemakkelijke gevoel te voelen, er te laten zijn en mijzelf de juiste vragen te stellen, slaat te verveling weer om in energie. Ik ben een inzicht rijker ! Hoe mooi is dat ?

Want ja ? Wat maakt dat ik zoveel van mijzelf moet ?

Ik wens je een inspiratie volle dag !

Liefs Astrid

KOM IN BEWEGING & STA STIL BIJ JEZELF

GO WITH YOUR BODY